PKN
Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen
 
Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar

Omzien naar elkaar
Elk gemeentelid signaleert wel eens iets in haar of zijn omgeving; iemand raakt in het ziekenhuis; er is sprake van een ernstige ziekte of van een verlies, of van andere levensmoeilijkheden.
Hoe dan ook: er gebeurt iets met mensen in je omgeving, waarvan je denkt: het zou goed zijn wanneer daar vanuit de kerkelijke gemeenschap aandacht voor is. Soms geven betrokkenen zelf zulke dingen door; dat is fijn! Vaak gebeurt dit niet - dat is begrijpelijk - maar dan is het heel belangrijk dat er anderen zijn die een signaal geven, zodat bezoekers, contactpersonen, ouderlingen of de dominee er op in kunnen spelen.

Pastoraal werk
Voor mensen die wat meer aandacht nodig hebben is  het 'pastoraal werk'. In onze gemeente wordt daar op twee manieren vorm aan gegeven; in secties, geografisch ingedeelde stukken van de wijk en via speciale gerichte bezoekgroepen.

De wijk is opgedeeld in secties. In deze secties werken gemeenteleden als contactpersoon. Elke contactpersoon heeft een aantal mensen waarmee hij of zij contact onderhoudt. Hoe dat wordt ingevuld, hangt mede af van de gaven, de beschikbare tijd en van de persoonlijkheid van de contactpersoon. In ieder geval bezorgt de contactpersoon de KICK  en de actie Kerkbalans. Wanneer de contactpersoon als 'oog en oor in de wijk' hoort van een geboorte, een verhuizing, een jubileum of van een overlijden geeft de contactpersoon dit door aan de predikant en de contactpersoon gaat zelf op bezoek.

Groepspastoraat
Er zijn ook groepen waarin mensen met eenzelfde ervaring onder leiding van een predikant bijeenkomen om bij elkaar herkenning en steun te vinden. Per seizoen wordt bekeken of er behoefte bestaat aan groepen voor: rouwverwerking, echtscheiding, chronische ziekte of andere 'verlieservaringen'. Een aanbod voor deze contactgroepen wordt elk seizoen apart gepubliceerd.

Heeft uzelf of iemand in uw/jouw omgeving extra aandacht nodig: bel of mail dan met een van de dames van de secretariële ondersteuning van het pastoraat:

Renske Struikmans, ondersteuning van ds. Helmer le Cointre, telefoon (058) 266 65 96,
e-mail

terug
 
 

Inloggen


Activiteitenmiddag
datum en tijdstip 26-03-2019 om 14:30 uur
meer details

Leerhuis theologie
datum en tijdstip 28-03-2019 om
meer details

Cantorij/zanggroep
datum en tijdstip 28-03-2019 om 20:00 uur
meer details

- 4e Zondag in de 40-dagentijd -
datum en tijdstip 31-03-2019 om 9:30 uur
meer details

 
Datum Samenschakeldag bekend
Houd zondag 30 juni vrij voor deze gemeente-activiteit.
Meer informatie volgt t.z.t.
 
Contact
meer
 
Grote letter
meer
 
Korte gedachte voor vandaag
Uit het boek: Vrede in je hart, Frère Roger van Taizé
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.