PKN
Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen
 
Colombia, een kleine terugblik Colombia, een kleine terugblik

Wat hebben we gegeven?
We hebben financieel bijgedragen aan de uitzending van Henk Vijver en Inge Landman en daarmee bijgedragen aan het werk aan verzoening en gerechtigheid waarin zij betrokken waren.
We hebben o.a. het werk van de Peace Brigade gesteund, het werk van Mencoldes. We waren betrokken bij werk voor Afro –Colombiaanse jongeren, zodat zij konden ervaren dat zij de moeite waard zijn en er een andere manier van samenleven is dan die van geweld.
Ook OPA (Oud Papier Actie) heeft al deze projecten ondersteund. Het afgelopen jaar mochten we 8000 euro ontvangen voor diverse projecten. Daar zijn we erg blij mee.
Verbondenheid betekent voor de mensen daar: solidariteit, wij worden gezien, wij staan niet alleen in onze strijd voor vrede en recht. Kaarten vanuit De Schakel waren tekenen van bemoediging en meeleven. Het bezoek van ds. Sita Hofstra aan Colombia heeft de wederzijdse verbondenheid versterkt.

Wat hebben we ontvangen?
Uit de brieven van Henk en Inge en in de ontmoeting met hen en met gasten uit Colombia hebben ook wij iets kunnen proeven en ervaren van het geloof en de geestkracht van de christelijke gemeenschappen daar, van hun moed vol te houden en de strijd voor recht en vrede niet op te geven. Velen van ons herinneren zich nog het gedenkwaardige bezoek van Zr. Maritze uit Trujillo. Zij besprenkelde de gemeente met een geurende liefdegave.

 

terug
 
 

Inloggen


Cantorij/zanggroep
datum en tijdstip 21-03-2019 om 20:00 uur
meer details

De stamtafel op vrijdag
datum en tijdstip 22-03-2019 om
meer details

Tienerdienst
datum en tijdstip 24-03-2019 om
meer details

- 3e Zondag in de 40-dagentijd - Kom in de Kring -
datum en tijdstip 24-03-2019 om 9:30 uur
meer details

 
Datum Samenschakeldag bekend
Houd zondag 30 juni vrij voor deze gemeente-activiteit.
Meer informatie volgt t.z.t.
 
Contact
meer
 
Grote letter
meer
 
Korte gedachte voor vandaag
Uit het boek: Vrede in je hart, Frère Roger van Taizé
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.