Dwars door de Bijbel Dwars door de Bijbel

Voorstelling van Kees Posthumus over ‘Dwars door de Bijbel’ 

In ‘Dwars door de Bijbel’ snelt Posthumus op zondag 19 januari van Genesis naar Openbaringen, en weer terug. In tientallen korte verhalen, samenvattingen en nieuwe liedjes gaat hij op reis door de Schrift. Het gaat hem daarbij vooral om de ‘dwarse’ verhalen, over dappere doorzetters en dwarsliggers. Verhalen die je ook op een nieuwe manier kunt bekijken dan doorgaans het geval is. Verhalen waar je soms ongemakkelijk van wordt en die je aan het denken zetten.
Geen verhaal is veilig. De torenbouw van Babel, in allerlei talen. De verloren zoon, heen en weer terug. De barmhartige Samaritaan, verteld vanuit de man die gewond aan de kant van de weg lag. Jefta met zijn onmogelijke belofte, Jona op zijn kansloze missie. De Bijbelverhalen zijn als het leven zelf, vol liefdes, teleurstellingen en wonderen, vol butsen en deuken, vol geloof, hoop en liefde. In ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel.

De voorstelling is gemaakt in opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland en sluit aan bij het jaarthema ‘Een goed verhaal’.

Commissie Vorming en Toerusting Goutum – Huizum Oost
Zondag 19 januari 2020 vanaf 15.00 uur – 16.15 uur (geen pauze).
Plaats: de Oase, Weideflora 142
Aanmelden: bij Kees de Dreu, , of 058-280 13 87  

Meer informatie: of
terug