Film Le fils de l’Autre Film Le fils de l’Autre

Hoe je de werkelijkheid waarneemt heeft alles te maken met waar je geboren wordt op deze aarde, in welke cultuur, samenleving en familie je opgroeit. Dat levert wereldwijd een boeiende diversiteit op maar zorgt ook voor onderlinge conflicten tussen individuen en groepen.
Wat doet het met je zelfbeeld, de waarden waarop je je leven hebt gebaseerd als je je plotseling in de ander moet verplaatsen? Een voortdurend actueel thema, dat de Franse regisseuse Lorraine Lévy uitwerkt tegen de achtergrond van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Wanneer de 18-jarige Joseph zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil starten, ontdekt hij dat hij niet de biologische zoon van zijn ouders is. Hij is bij zijn geboorte verwisseld met de Palestijnse Yacine. Het ziekenhuis waar ze werden geboren moest tijdens een scud-aanval in allerijl worden ontruimd. Het Joodse jongetje ging per ongeluk mee met een arme Palestijnse familie naar de Westelijke Jordaanoever; het Palestijnse jongetje belandde in het gezin van een kolonel in het Israëlische leger.
Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend. Ze worden gedwongen elkaar op te zoeken, met elkaar in gesprek te gaan en gaandeweg hun ideeën over zichzelf en elkaar bij te stellen. De film is gemaakt vanuit een groot gevoel voor de Ander, in de titel niet voor niets geschreven met een hoofdletter.

Datum: zondagavond 25 oktober
Tijd: 20.00 uur.
Plaats: Kerkzaal van de Schakel
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Registreren bij binnenkomst of vooraf opgeven via: schakeltoerusting@gmail.com.  

N.B. In verband met de verbouw van De Schakel wordt de film mogelijk op een andere locatie vertoond. Check daarom van te voren de website www.kerkincamminghaburen.nl of er wijzigingen zijn.
terug