Gedachtenisdienst Gedachtenisdienst
‘Lief mens’ gedachtenisdienst zondag 1 november in De SchakelLief mens. Allemaal hebben we wel een herinnering aan iemand die voor ons een lief mens was. Een dierbaar mens die we missen, nog maar kort of al heel lang.
Zondag 1 november gedenken we ook hen, samen met en rondom de families in ons midden die dit afgelopen jaar van hun liefste afscheid moesten nemen.

Voor deze zondag heeft Albert Drijver een bijzondere verbeelding aangereikt. Er zal die zondag een ‘wolk’ in de kerk hangen. En aan die wolk hangen aan dunne draadjes allemaal A4tjes met daarop geplakt jouw of uw herinnering.
Hoe? Zou je een gedichtje of een klein verhaaltje, enkele steekwoorden of misschien een tekening of symbool kunnen en willen wijden aan jouw ‘lief mens’?
Heel eenvoudig zoals bij je past. Met of zonder naam, dat is aan u of aan jou.
Je kunt het per mail naar ds. Joke Baaij sturen of in envelop (met vermelding 1 november) in  de brievenbus van De Schakel doen.

Zondag 1 november zijn we met de families die iemand verloren, bijeen in de dienst die natuurlijk online mee te beleven is.

Daarna, na de dienst, is de hele morgen De Schakel open om langs te komen, een eigen kaarsje aan te steken en een poosje te ‘verwijlen’ bij die wolk en al onze lieve mensen.
En mooi: de wolk is in de bijbel een symbool van de aanwezigheid van de Eeuwige.
terug