PKN
Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen
 
Projecten Kerk in Actie Projecten Kerk in Actie

De situatie in Colombia is iets hoopvoller dan het geweest is, hoewel de strijdende groeperingen nog steeds zeer aanwezig en actief zijn en ontvoeringen en geweld aan de orde van de dag zijn. Maar de regeringstroepen winnen terrein. De regering bevordert nu terugkeer van de ontheemden naar hun dorpen.

De kerken spelen een belangrijke rol in het weer opbouwen van de dorpsgemeenschappen. De vraag die zich daarbij opdringt is: kunnen slachtoffers van geweld en daders weer samenleven?
Bij deze vraag komen christelijke begrippen als vergeving, verzoening, rechtvaardigheid, maar ook wraak en vergelding aan de orde. De kerken in Colombia proberen, naar het voorbeeld van Zuid Afrika, het werk van waarheidsvinding en verzoening te organiseren en te begeleiden. Voor slachtoffers van geweld is het erg belangrijk dat daders vertellen wat ze gedaan hebben en zich laten bevragen.

De andere projecten die wij daar steunen zijn:

• Mencoldes, een organisatie die in de sloppenwijken van Bogota materiële en psychische hulp geeft aan ongeveer 30-40 nieuwe gezinnen per maand en hen helpt een bedrijfje te beginnen.
• Afrodes, een organisatie die zich richt op de begeleiding van Colombiaanse jongeren van Afrikaanse afkomst.
• Peace Brigade International (PBI), in Colombia werkzaam met ongeveer 30 personen die bescherming bieden aan leden van mensenrechtenorganisaties.
• Project Couneling Service (PCS), ondersteuning van organisaties die zich inzetten voor gedwongen ontheemden d.m.v. trainingen, advies en samenwerkingsprojecten.

terug
 
 

Inloggen


Cantorij/zanggroep
datum en tijdstip 21-03-2019 om 20:00 uur
meer details

De stamtafel op vrijdag
datum en tijdstip 22-03-2019 om
meer details

Tienerdienst
datum en tijdstip 24-03-2019 om
meer details

- 3e Zondag in de 40-dagentijd - Kom in de Kring -
datum en tijdstip 24-03-2019 om 9:30 uur
meer details

 
Datum Samenschakeldag bekend
Houd zondag 30 juni vrij voor deze gemeente-activiteit.
Meer informatie volgt t.z.t.
 
Contact
meer
 
Grote letter
meer
 
Korte gedachte voor vandaag
Uit het boek: Vrede in je hart, Frère Roger van Taizé
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.