Terugblik Schakeldienst Terugblik Schakeldienst
Toen God de vrouw schiep…
Toen God de vrouw schiep was Hij al 6 dagen aan het overwerken. Er verscheen een engel en die zei: Waarom spendeert u zoveel tijd aan dit model? En de Heer antwoordde: Heb je gezien aan welke voorwaarden mijn creatie moet voldoen? Ze moet flexibel zijn, 200 beweegbare delen hebben die allemaal te vervangen zijn, ze moet functioneren op cola light en kliekjes, een schoot hebben waar 4 kinderen op kunnen zitten, een kus die alles kan genezen, van een geschaafde knie tot een gebroken hart, en ze mag maar 1 paar handen hebben.
De engel was overweldigd door alle voorwaarden: 1 paar handen! Niet te geloven! En dat is het standaard model? Dat is teveel werk voor 1 dag. Neem op z'n minst morgen erbij om het af te maken. Maar dat gaat niet, protesteerde de Heer. Ik ben bijna zover, ik heb deze creatie die mij zo na aan het hart ligt bijna afgerond. Ze geneest zichzelf al als ze ziek is en werkt 18 uur op een dag.
De engel kwam dichterbij en raakte de vrouw aan. Wat heeft U haar zacht gemaakt Heer. Ze is zacht zei de Heer, maar ik heb haar ook heel hard gemaakt. Je hebt geen idee wat zij kan doormaken of voor elkaar kan krijgen. Kan ze ook nadenken? vroeg de engel. De Heer antwoordde: Ze kan niet alleen nadenken, ze is ook in staat om zaken te beredeneren en te onderhandelen. Toen viel de engel iets op, hij raakte de wang van de vrouw aan. Oeps, ik geloof dat deze lekt! U heeft er te veel ingestopt. Dat is geen lekkage, corrigeerde de Heer dat is een traan. Waar dient een traan voor? vroeg de Engel. De Heer zei: De traan is haar manier om uiting te geven aan haar vreugde, haar leed, haar pijn, haar teleurstellingen, haar liefde, haar eenzaamheid, haar droefheid en haar trots. De engel was onder de indruk. U bent geniaal, Heer. U heeft aan alles gedacht!
terug