Vacature interne vertrouwenspersoon Vacature interne vertrouwenspersoon
De Protestantse Wijkgemeente De Schakel te Camminghaburen wil een veilige kerk zijn; een plaats waar mensen in vrijheid en vertrouwen samenkomen om hun geloof te beleven. Dat betekent een gemeenschap zonder (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie of dreiging. Het (blijven) werken aan een veilige gemeenschap of kerkplek is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat houdt in dat de leden elkaar met respect behandelen.
De Beleidsnotitie Veilige Wijkgemeente is onlangs vastgesteld en nu zijn wij toe aan de werving van onze vertrouwenspersonen. Om onze gemeenteleden de keuze te geven wie ze willen benaderen, willen we graag twee vertrouwenspersonen aan kunnen bieden. Voor de externe vertrouwenspersoon wordt centraal vanuit de Protestantse Gemeente Leeuwarden gekeken naar een mogelijke kandidaat. Voor onze Wijkgemeente De Schakel zoeken wij nu een

Interne Vertrouwenspersoon
          (vrijwillige basis)

Een vertrouwenspersoon begeleidt, biedt hulp, luistert. De (impliciete) vraag van het slachtoffer/de melder moet hierbij leidend zijn. Het is bij voorkeur iemand met ervaring in hulpverlening, onderwijs, maatschappelijk werk of dienstverlening. Een vertrouwenspersoon moet neutraal zijn en toch ondersteunend naar het slachtoffer. Een vertrouwenspersoon dient onomwonden voor het belang van het slachtoffer te kiezen.
De vertrouwenspersoon opereert in opdracht van de kerkenraad maar niet namens de kerkenraad. De vertrouwenspersoon heeft een onafhankelijke positie.

Profiel en taken:
De uitgebreide beschrijving van het profiel en de taken voor de interne vertrouwenspersoon kunt u vinden in de Beleidsnotitie Veilige Wijkgemeente, bijlage 1 op bladzijde 13. Het hele document kunt u via deze link bekijken.

Bent u geïnteresseerd?
We nodigen u van harte uit om op deze vacature te reageren. Dit kan tot vrijdag 19 mei 2023 door een brief en een curriculum vitae te mailen aan mevrouw J. (Judith) Wietsma, lid van de commissie Veilige Kerk, emailadres :  jawietsma@gmail.com.
De gesprekken staan gepland op dinsdag 30 en/of woensdag 31 mei 2023.

Wilt u eerst meer informatie?
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact zoeken met ds Joke Baaij, bereikbaar via emailadres : jmbaaij57@gmail.com of telefonisch op 06-41124287 of Judith Wietsma, lid commissie Veilige Kerk,  te bereiken via emailadres : jawietsma@gmail.com of telefonisch op 06-23102465.
terug