Workshop bibliodans Workshop bibliodans
Workshop bibliodans: “Ave Maria, gezegend ben je ”

Het ‘Ave Maria’ wordt op allerlei plekken met overgave gebeden, gezongen, beluisterd.
Wat gebeurt er als we er in slow motion mee gaan bewegen? Als Maria gegroet wordt, dan gaat het niet alleen om wie gegroet wordt, maar ook wat er gegroet wordt.
Welke kwaliteit, welke houding, welk verlangen, welke beweging in haar wordt er bevestigd, gezegend? En wat is er in mij dat om zegen vraagt?
Met Maria (en Elisabeth) betreden we een ruimte waarin er ‘ja’ tegen het leven wordt gezegd. In (slow?) motion maken wij dansend onze eigen zegenbede.

Voor bibliodans is geen danservaring nodig. Mirjam, de zus van Mozes, danste en David ook.
Wij zullen toch ook wel onze eigen beweging kunnen vinden.
Dansen geeft plezier en boort tegelijkertijd een diepere laag aan. In bibliodans bewegen we op een vrije manier met bijbelse thema’s. Het is geloven met hart, hoofd, lijf en leden. Mensen die nooit dansen, mensen die schroom hebben om te dansen, mensen die van dansen houden, mensen die puur nieuwsgierig zijn, - iedereen kan meedoen.
Iedereen zoekt z’n eigen beweging.

Deze workshop wordt begeleid door Susanne de Jong-Tennekes, Susanne is theoloog en bibliodansdocent. Ze werkt in het Dominicanenklooster Zwolle en maakt deel uit van Stichting de Zevende Hemel (Geloof in beweging, spiritualiteit die aardt)

Datum: Zondagmiddag 13 december
Tijd: 14.30 uur
Plaats: De Schakel, Havingastate 7, Leeuwarden

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.
Vooraf aanmelden via schakeltoerusting@gmail.com
terug