PKN
Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen
 
Oikocredit Oikocredit

Oikocredit is coöperatieve instelling, één van de grootste particuliere financiers ter wereld in de microkredietsector. In 1975 opgericht op initiatief van de Wereldraad van Kerken. Oikocredit werkt al ruim 35 jaar aan de armoedebestrijding door leningen te geven aan arme- maar ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Die mensen kunnen met een kleine lening (= microkrediet) een eigen bedrijfje op zetten. Door het hiermee verdiende geld kunnen kinderen naar school en kan van de gezondheidszorg gebruik worden gemaakt. Ook worden leningen gegeven aan coöperaties in het midden- en klein bedrijf.

Microkredieten worden terugbetaald
Oikocredit werkt zonder winstoogmerk en toetst ondernemingsplannen op haalbaarheid En geeft zonodig ook technische begeleiding. Het resultaat is dat ca. 98% van de microkredieten wordt terug betaald. Niet geven maar lenen, waardoor de eigenwaarde van mensen wordt vergroot. Een prima vorm van ontwikkelingshulp.

Leen geld aan Oikocredit
Er is ruim € 500 miljoen beschikbaar (1-1-2011) voor de uitgifte van microkrediet en leningen aan coöperaties. Dat lijkt veel, maar de vraag is veel groter. De hulp van particulieren, parochies, kerken en diaconiën is dus hard nodig. Dit kan door uw geld dat (tijdelijk) over is, uit te lenen aan Oikocredit. Hierover wordt maximaal 2% rente betaald – meer zou uitlenen duurder maken- en voor particulieren bestaan onder bepaalde voorwaarden fiscale voordelen. Maar…… het morele rendement van het helpen van arme mensen aan een menswaardig bestaan is vele malen meer waard!.

Meer weten
Neem contact op met Pieter Kooistra, lid van het Promotieteam Oikocredit Fryslân telefoon 058 2880038 of e- mail .
Dit  team is graag bereid u meer te vertellen in een “10 minutenspeech”, een langer verhaal met een powerpoint/dvd presentatie of u in contact met fair trade te brengen door een chocolade workshop. Voor meer informatie kunt u ook op de website www.oikocredit.org kijken.

 

terug
 
 

Inloggen


Activiteitenmiddag
datum en tijdstip 26-03-2019 om 14:30 uur
meer details

Leerhuis theologie
datum en tijdstip 28-03-2019 om
meer details

Cantorij/zanggroep
datum en tijdstip 28-03-2019 om 20:00 uur
meer details

- 4e Zondag in de 40-dagentijd -
datum en tijdstip 31-03-2019 om 9:30 uur
meer details

 
Datum Samenschakeldag bekend
Houd zondag 30 juni vrij voor deze gemeente-activiteit.
Meer informatie volgt t.z.t.
 
Contact
meer
 
Grote letter
meer
 
Korte gedachte voor vandaag
Uit het boek: Vrede in je hart, Frère Roger van Taizé
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.