PKN
Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen
 
In de Schakel mag je zijn wie je bent

In de Schakel mag je zijn wie je bent

Rondom de Schakel vormen wij een geloofsgemeenschap waarin ieder welkom is zoals zij of hij is.
In 2005 heeft de kerkenraad al besloten dat zegening van huwelijken en andere relaties in onze kerk open staat voor iedereen ongeacht sekse en geaardheid.

De kerkenraad van de Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen distantieert zich nadrukkelijk van de zogenoemde Nashville-verklaring en van de daarin verwoorde opvatting als zou homoseksualiteit zonde zijn. Zelfs het goedkeuren van diversiteit in seksualiteit wordt in deze verklaring veroordeeld. Dit is voor ons onbegrijpelijk en onaanvaardbaar.

Wilt u lezen hoe wij in 2005 kwamen tot het besluit om alle relatievormen gelijk te behandelen.

lees meer »
 
Taizéreis voor jongeren

Taizéreis voor jongeren

Ben jij toe aan een nieuw avontuur? Een stukje bezinning samen met talloze andere  jongeren uit alle delen van de wereld?
Ben jij tussen de 16 en 25 jaar?
Ga dan deze zomer met ons mee naar het jongerenklooster in Taizé (Frankrijk)! De Taizéreis is van zondag 14 juli – zondag 21 juli 2019.

Geïnteresseerd?
Kom dan naar onze infobijeenkomst! Je ontmoet daar andere geïnteresseerde jongeren, krijgt alle ins en outs van de reis te weten en kunt je daar opgeven voor deze bijzondere reis, maar dat is natuurlijk geen verplichting.
 

Infobijeenkomst:
Wanneer? Zondag 27 januari 2019
Hoe laat? 12.00-13.30 – Inclusief lunch
Waar? In de Schakel, Havingastate 7 te Leeuwarden

 
Kerkbalans ‘Geef voor je kerk’

Kerkbalans ‘Geef voor je kerk’

De actie KERKBALANS vindt plaats van 19 januari tot en
met 2 februari 2019. Het landelijke thema is ook dit jaar:
‘Geef voor je kerk’.
De kerk moet ‘leven’ van uw financiële bijdrage. De predikanten, kerkelijk werkers, kosters, organisten, cantors en medewerkers van het Kerkelijk bureau, maar ook de energiekosten en het onderhoud van de gebouwen worden gefinancierd met uw giften.
U heeft de afgelopen jaren getoond dat u uw kerk lief heeft door middel van uw financiële bijdrage. Daar zijn onze kerkrentmeesters u zeer dankbaar voor. Ook dit jaar verzoeken de kerkrentmeesters u weer om uw financiële bijdrage, deze is zeer noodzakelijk om uw kerk levend te houden.

 
Leerhuis theologie vanaf eind januari

Leerhuis theologie vanaf eind januari

De vroegere aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams, schreef het boekje ‘God met ons’ over de betekenis van kruis en opstanding toen en nu.
In toegankelijke taal gaat hij in op Bijbelse begrippen als ‘kruis’, ‘offer’ en ‘Opstanding’ en hun betekenis in de historische situatie van toen en nu. Een verfrissende kijk op de basis van het christelijk geloof door één van de grootste theologen van dit moment.

In zes bijeenkomsten nemen we telkens één hoofdstuk door en bespreken het, mede aan de hand van gespreksvragen van Williams zelf. Voor iedereen die kennis wil nemen van het denken van een hedendaagse
theoloog en haar of zijn geloof wil verdiepen.

Begeleiding: ds. Helmer le Cointre.
Informatie en opgave:


Data: donderdagochtenden 31 januari, 14 & 28 februari, 14 & 28 maart en 11 april van 10.00-11.30 uur in De Schakel
 

 
Kind af. Clown op.

Kind af. Clown op.

‘Kind af. Clown op’ is gemaakt door Leoni samen met haar vader Arthur. Leoni had al langer het idee om een voorstelling met haar vader te maken. Toen ze een afstudeervoorstelling moest maken voor haar opleiding Docent Theater leek haar dit een uitgelezen kans om de relatie met haar vader verder te onderzoeken.

De voorstelling speelt zich af in het hier en nu en gaat over de bijzondere relatie tussen deze vader en dochter. De vader houdt zich vast aan het spelende verleden maar de dochter is opgegroeid en kampt met alle moeilijkheden van het volwassen leven. Ze zoeken naar contact en een manier om elkaar echt te begrijpen. Of ze dat zullen vinden, is maar de vraag.
Een spannende voorstelling voor alle (volwassen wordende) kinderen en hun opvoeders. Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan: in hoeverre herken je jouw verhaal als kind of als ouder in dit tweetal?

Datum: zondag 3 februari 2019
Tijd: 15.00 – 17.00 uur (inclusief nagesprek) in De Schakel
Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

lees meer »
 
Meeleven Meeleven

Een oproep aan iedereen
De laatste tijd vindt u op de liturgie en in de Geandewei elke week wel één of enkele vermeldingen bij de rubriek ‘Meeleven’. Er staat dan ook een adres bij vermeld, soms een thuisadres of een adres in ziekenhuis of verpleegtehuis.
De gedachte hierachter is dat we elkaar op deze manier in staat stellen met elkaar mee te leven als geloofsgemeenschap in en rond De Schakel. We kunnen voor elkaar bidden, elkaar een kaartje sturen of op een andere manier laten merken dat we meeleven.
Op bezoek bij de mensen die het betreft, hoor ik hoe goed het mensen doet wanneer ze voelen dat ze gedragen worden door het gebed en het meeleven uit de gemeenschap. Ook als je kaarten krijgt van iemand die je niet rechtstreeks kent, maar waar bij geschreven staat: ‘uit De Schakel’, ook dat voelt warm en doet veel goed.

Het zou fijn zijn als de rubriek 'Meeleven’ gevuld blijft. Kent u iemand die in het ziekenhuis ligt en vermelding in deze rubriek op prijs stelt, wilt u dat dan doorgeven?
Ook wanneer er andere bijzondere omstandigheden zijn - en wanneer de betrokkene prijs stelt op vermelding - graag de naam en het adres doorgeven.

lees meer »
 
 

Inloggen


Cantorij/zanggroep
datum en tijdstip 17-01-2019 om 20:00 uur
meer details

De stamtafel op vrijdag
datum en tijdstip 18-01-2019 om
meer details

- Schakeldienst met dovenpastor -
datum en tijdstip 20-01-2019 om 9:30 uur
meer details

 
Contact
meer
 
Grote letter
meer
 
Korte gedachte voor vandaag
Uit het boek: Vrede in je hart, Frère Roger van Taizé
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.