SchakelTV SchakelTV
SchakelTV is de online tv-zender van de Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen. Elke zondag brengen we de kerkdienst vanuit De Schakel live via internet bij u thuis. U kunt de uitzending volgen op uw laptop, tablet of smartphone. Kunt u de dienst niet live meemaken dan kunt u de opnames van de laatste zes diensten terugvinden op SchakelTV.
lees meer »
 
Zangmiddag 10 december in de Schakel om 15.30 uur Zangmiddag 10 december in de Schakel om 15.30 uur


Afgelopen juni was de intrededienst van Wiebrig de Boer - Romkema. Tijdens deze feestelijke dienst hebben de cantorij en de speelgroep van De Schakel succesvol samengewerkt, dus dat smaakte naar meer. Zowel Henney (cantorij) als Maria (speelgroep) wilden daarom graag nog eens in een project gaan samenwerken. En dat is het Young Messiah project geworden.

In 1979 voerde Tom Parker zijn Young Messiah uit, samen met solisten en instrumentalisten. Tom Parker had de Messiah van Händel bewerkt tot popsongs. De best ingewikkelde muziek van Händel was zo goed te zingen voor mensen. De klassieke Messiah kreeg een populaire sound door gebruik van moderne instrumenten en popzangers.
 
lees meer »
 
Kerstproject Stad van vrede Kerstproject Stad van vrede
Zondag 3 december a.s. gaan we los!
We gaan samen bouwen aan de Stad van Vrede. In De Schakel wordt op dit moment al hard gewerkt om de eerste contouren van de stad aan te leggen. Als u zondag naar de eerste Adventszondag komt dan ziet u de Stad van Vrede in aanbouw. Dat geeft al een heel mooi inkijkje. Kom vooral kijken en doe samen inspiratie op.
Na de dienst kunnen we samen starten met het maken van uw eigen huis van Vrede. Dat doen we in zaal 4 en 5 waar u van harte voor bent uitgenodigd om aan te schuiven. We leggen dan uit wat de bedoeling is, en staan de tafels met materiaal klaar. Wij zorgen voor muziek, er is koffie/thee en iets lekkers.
Als u zorgt voor een doosje van max 18x12x25 cm, formaat kleine schoenendoos, macaroni, vla-pak enz. dan kunt u zondag al aan de slag. Wilt u thuis uw huisje maken? Zondag ligt de werkbeschrijving op papier voor u klaar.

Hoe bouw je nou een eigen huis van Vrede ?
Hiervoor hebben we een Werkbeschrijving gemaakt. Hierin vindt u alle informatie. De werkbeschrijving wordt als een aparte bijlage meegezonden onder aan deze nieuwsbrief.  Lees goed de beschrijving door voordat  u begint, want er zijn wel een paar zaken waar u rekening mee moet houden. En dan mag u zo creatief zijn als u kunt, als we maar kunnen zien dat het uw/jouw huis van Vrede is. Hoe ziet Vrede er voor u/jou uit ? Hoe is dat aan uw huis te zien ?  Op kerstavond bouwen de stad zo op dat iedereen de huizen goed kan bekijken.

Knutseldata:
  • Zondag na de dienst op 3 december en 10 december tot 12.30 uur.
  • Op zaterdag 9 december en zaterdag 16 december van 10.0012.30 uur).
Iedereen is van harte welkom, ook als u gasten heeft, een familielid kan aanschuiven, buurmannen, buurvrouwen, (klein)kinderen. We maken er een fijne adventstijd van. En ook al staat de wereld op zijn kop, en zijn er veel zorgen, wij gaan bouwen. Bouwt u mee ? We zijn nu al benieuwd naar alle creaties.Oproep voor extra materialen:
Voor de knutseltafels kan nog steeds materiaal worden ingeleverd. Stof, wol, behang, folie, ijscostokjes, klein hout materiaal, raffia, doosjes, crêpe papier, rietjes, lint, ijzerdraad, knoopjes, vilt. We houden van hergebruik van spullen, nieuw kopen is niet nodig.

Werkgroepen:
Samen knutselen in een werkgroep is mogelijk. Als u daar meer over wilt weten, mail ons dan. We helpen u/jullie graag op weg.
Graag tot zondag !
Namens de Kerst projectgroep De Schakel
Martina van der Snee  
Judith Wietsma 
 
Bericht van de Diaconie Bericht van de Diaconie
Kortgeleden stond er in Geandewei en onze Nieuwsbrief een oproep voor een bijdrage aan de
Sint-actie Rugzakjes voor kinderen in Heliconstate. Er waren veel gulle gevers. Vanuit onze gemeente is er € 887,50 overgemaakt naar Werkgroep Vluchtelingen in Goutum. De diaconie en de werkgroep danken u hartelijk voor uw gift. Totaal te besteden ca. € 2750,00.
Er kunnen nu 120 rugzakjes worden gevuld en ook kinderen jonger dan 4 jaar delen mee.

Zondag 19 november hebben wij een bezoek gebracht aan Triple F.
Heel fijn deze jong-volwassenen te ontmoeten en hen kennis te laten maken met het brede werk van Diaconie. Het is niet alleen collecteren en avondmaal verzorgen. Veel voorbeelden kwamen ter sprake over hoe jij kunt bijdragen aan het mooie werk van Diaconie?

Zondag 26 november waren we welkom in de Tienerdienst. Ook hier is verteld over wat Diaconie inhoudt en zijn enkele praktische voorbeelden genoemd. Tevens is er verkend of de groep eens een project zou kunnen uitvoeren in samenwerking met Stichting Present. Mooi te horen dat al veel tieners een steentje bijdragen bij o.a. de Wereldwinkel en Rommelmarkt.

Op eerste kerstdag wordt gecollecteerd voor Kerk in Actie t.b.v. kinderen in Oekraïne. Op de leesplank in De Schakel liggen binnenkort enkele exemplaren van het Kerstmagazine met verhalen van kinderen uit Oekraïne

Hartelijke groet van Grietje en Titia
 
 
Adventskaarsen Adventskaarsen

Op de zondagen 10 en 17 december worden in de hal na de dienst weer adventskaarsen verkocht.  
De kaarsen zijn gemaakt door Het Lichtpunt  in de Westereen en kosten  € 4.- p st

Adventskalenders kun je vanaf nu rechtstreeks bestellen bij www.KerkinActie.

Werkgroep ZWO
 
 
Minsken fan’e wei Minsken fan’e wei
Dat staat boven de eerste nieuwsbrief, die ds. Riemer Praamsma, de nieuwe classis-predikant, aan de gemeenten in onze classis heeft gestuurd. In de nieuwsbrief informeert Riemer Praamsma ons als gemeenteleden over het werk van de classis. Hij nodigt ons uit om betrokken te zijn bij dit werk en geeft een inkijkje in de onderwerpen die momenteel actueel zijn, zoals veilige kerk, onderdak voor asielzoekers en een nieuwe brede theologische bachelor-studie.
De volledige classis-nieuwsbrief is hier te vinden: classis-nieuwsbrief

Als er een volgende classis-nieuwsbrief verschijnt, zullen we u ook weer informeren.
U kunt ook eens een kijkje nemen op de website van de classis, www.classisfryslan.nl.
 
Wereldwinkel Wereldwinkel
Wat was het zondag 19 november gezellig druk bij de tafel van de wereldwinkel in de hal van de Schakel! En dat was te merken toen iedereen huiswaarts was gekeerd: de tafel was behoorlijk leger dan aan het begin van de ochtend. Met als gevolg een record verkoop van maar liefst 564 euro...
Dank aan alle kopers en ook aan Rodja en Anna die alles in goede banen hebben geleid.

En nu op naar de laatste verkoop van het jaar, op 17 december zijn we er weer.
Dan zullen de feestelijke kerstproducten centraal zullen staan. 
We zien u graag weer op die datum, voor en na de dienst. 
Piet en Froukje Houtstra
 
 
Adventsviering Senioren Schakel Adventsviering Senioren Schakel
 
Project kindernevendienst 'Weet jij hoe laat het is?’ Project kindernevendienst 'Weet jij hoe laat het is?’

De kinderen en begeleiders van de kindernevendienst gaan aan de slag met het project ‘Weet jij hoe laat het is?’ van Kind op Zondag. We zingen van advent tot kerst een projectlied dat daarbij past. De kinderen gaan de torenklok maken voor de stad van vrede (zie kerstproject). De toren geeft in elke dienst van advent tot kerst aan voor welk Bijbelverhaal het dan de hoogste tijd is.
De kinderen zullen ook een adventsboekje voor thuis meekrijgen ‘Weet jij hoe laat het is’, met voor elke dag een voorleesverhaal, een activiteit, een knutseltip, een lied of een spel.
 
Paulusreis van 6 tot 14 april 2024 Paulusreis van 6 tot 14 april 2024

Er is een groepje enthousiaste gemeenteleden die het initiatief hebben opgevat om een bijbelse Paulusreis naar Griekenland te organiseren. Deze vindt plaats van 6 tot 14 april in 2024. De reis start in Thessaloniki en eindigt in Athene. Er zijn al zo’n 15 mensen die zich hebben opgegeven. Sommige gaan met het vliegtuig, anderen gaan met bus, trein of boot, dat verlengt de reis met ongeveer 6 dagen. De reis kost ongeveer €1600,- (verblijf daar en vliegreis inbegrepen, voor de treinreizigers komen er nog kosten openbaar vervoer en overnachtingen bij). Reisorganisatie Drietour organiseert de reis ter plekke; dat betekent dat overnachtingen, busvervoer, Nederlands sprekende gids en het eten allemaal geregeld wordt.

Zin in?
Er kunnen meer gemeenteleden mee. De maximale groepsgrootte is ongeveer 25 a 30 personen. Er komen nog een tweetal voorbereidingsavonden met lezingen over Paulus en de Griekse Oudheid. Voor belangstellenden is er een powerpoint beschikbaar met praktische informatie.

Meer informatie? Stuur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar paulusreis2024@gmail.com. Dan nemen wij contact met je op.
Thea, Tjalling, Monic en Eveline
 
Goede doelen rommelmarkt 2024 Goede doelen rommelmarkt 2024

In mei van dit jaar hebben we met de rommelmarkt een bedrag opgehaald van ca. € 5500. Een fantastisch bedrag! In 2024 houden we de rommelmarkt op zaterdag 16 maart. Daarvoor zijn we op zoek naar goede doelen die we met de rommelmarktopbrengst financieel kunnen ondersteunen.

Heeft u een mogelijk doel dan kunt u dat per e-mail of telefonisch doorgeven aan Anita Smit. Van het doel willen we niet alleen de naam weten, maar ook wat ze precies doen en waarom juist dit doel in aanmerking zou moeten komen voor een financiële bijdrage. Omdat er veel goede doelen zijn, willen we graag wel dat deze altijd een directe of indirecte band hebben met ons als wijk of kerk in Camminghaburen.
lees meer »
 
Zingen bij Kleinschalig Wonen in december Zingen bij Kleinschalig Wonen in december
Zoals gebruikelijk ook deze maand weer een zanguurtje in Kleinschalig Wonen aan de Lieuwenburg (in gebouw MFC). Woensdag 6 december en we beginnen om 16.00 uur. Van harte uitgenodigd!
 
De kerk is open De kerk is open

Elke donderdagmorgen van 10.30 - 12.00 uur is De Schakel open. Er wordt koffie / thee geschonken. Ook kan in de speciale ruimte die daarvoor is ingericht, in stilte een kaarsje aangestoken worden. De medewerkers van Open Kerk bieden een luisterend oor.
Jelly-Wil-Sity-Clara-Anja-Corrie
 
Aandacht voor het voorbedeboek Aandacht voor het voorbedeboek
In De Schakel is er altijd de mogelijkheid om een voorbede in het voorbedenboek te zetten. In de week voorafgaande aan de dienst kunt u een voorbede aanvragen en deze sturen naar schakelcontact@gmail.com. Voorbeden kunnen op de zaterdag tot 14.00 uur worden doorgegeven. Zo blijven we met elkaar verbonden via De Schakel en online.
 
Formulier contactgegevens Formulier contactgegevens
Wil je/wilt u nieuws vanuit De Schakel digitaal (via mobiele telefoon of mail) blijven ontvangen? Geef dan uw contactgegevens op en meld u aan voor de ledenpagina van de website. De ledenpagina is besloten en geeft toegang tot Nieuwsbrieven, de KICK, fotoalbums en contactgegevens van mede gemeenteleden.
 
Klik op het invulformulier om uw contactgegevens in te vullen voor de ledenpagina van onze website.
lees meer »
 
Geloven in Leeuwarden Geloven in Leeuwarden

Alle informatie over activiteiten, die door de verschillende aangesloten kerkgenootschappen in Leeuwarden worden georganiseerd, staat op de website www.geloveninleeuwarden.nl
Wanneer er wijzigingen zijn of een activiteit niet doorgaat wordt dat op deze website aangegeven.