PKN
Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen
 
15 juli Samenschakeldag

15 juli Samenschakeldag

Een kerkdienst op een andere plek, gecombineerd met een gezellige ontmoetingsdag voor jong en oud. Dat is het recept voor de Samenschakeldag. Dit keer vind het plaats in het prachtige Lauwersmeergebied! 
 
Je kunt je nu al opgeven via dit formulier.

Programma
We vertrekken 15 juli rond 9:00 uur vanaf De Schakel naar een kerkje in de buurt van Lauwersoog waar we een dienst vieren.
Rond 12:00 uur is er een gezamenlijke lunch. 
Na de lunch is er een gevarieerd middagprogramma;
Fietstocht, ATB tocht, wandeltocht naar uitkijkpunt, vogelexcursie met boswachter, vaartocht vogelexcursie (o.v.b.), kanovaren, waterdiertjes vangen, kabouterpad, huttenbouwbos, fikkie stoken.
 
Om ongeveer 16:30 uur is er een gezamenlijk moment en sluiten we de dag af met koffie, thee en/of een borrel. Eindtijd 17.30 uur.

Contactpersoon is: Pier Meindertsma, 06-48491006

 
Bootreis Seniorenschakel

Bootreis Seniorenschakel

Bootreis dinsdag 11 september 2018
Op 11 september hebben wij een dagtocht met de ‘Waterpoort’ afgesproken.
Wij verzamelen ons om 9.00 uur bij De Schakel en rijden met eigen auto’s naar Sneek waar de boot om 10.00 uur vertrekt. Aan boord worden we ontvangen met 2x koffie of thee met gebak. Onderweg krijgen wij ook een 3 gangen diner met consumptie en in de middag nog eens koffie of thee. Om 17.00 uur zijn wij weer terug in Sneek en vandaar gaan we weer met de auto’s terug naar De Schakel.

Opgave en kosten
Dit alles kost u € 50,00 inclusief vervoer v.v. Bij opgave willen wij graag van u weten of u uw auto beschikbaar stelt om anderen mee te nemen tegen een vergoeding voor de brandstof.
Opgave kan bij Tjeerd Oppewal, telefoon (058) 266 27 22.
Het bedrag kunt u, graag vóór 15 augustus overmaken op rekening NL 16 RABO 0132 4753 83 t.n.v. T. Oppewal inzake SeniorenSchakel met vermelding ‘boottocht 2018’.

Monic, Tjeerd, Cobie, Dries en Wiepi wensen jullie een mooie zomer toe!

 
Bezoek aan Abdij ‘Onze Lieve Vrouw van Koningsoord’ Bezoek aan Abdij ‘Onze Lieve Vrouw van Koningsoord’

Van maandag 16 t/m donderdag 19 April waren we met een groep van 9 personen vanuit ‘De Schakel Camminghaburen’ te gast bij de zusters ‘trappistinnen’ van de Abdij ‘Koningsoord’ in een prachtig glooiende en bosachtige omgeving bij Arnhem.

7 x per dag gaan de zusters naar de Kapel, met prachtig glas-in-loodwerk, een mooie tabernakel en groot ‘modern’ kruis met een afbeelding van Jezus, om daar zingend God te eren en te bidden voor alle mensen op de wereld die dat nodig hebben. Het is indrukwekkend om te beseffen dat deze dames dit dag-in dag-uit en jaar-na jaar doen.
 

lees meer »
 
Meeleven Meeleven

Een oproep aan iedereen
De laatste tijd vindt u op de liturgie en in de Geandewei elke week wel één of enkele vermeldingen bij de rubriek ‘Meeleven’. Er staat dan ook een adres bij vermeld, soms een thuisadres of een adres in ziekenhuis of verpleegtehuis.
De gedachte hierachter is dat we elkaar op deze manier in staat stellen met elkaar mee te leven als geloofsgemeenschap in en rond De Schakel. We kunnen voor elkaar bidden, elkaar een kaartje sturen of op een andere manier laten merken dat we meeleven.
Op bezoek bij de mensen die het betreft, hoor ik hoe goed het mensen doet wanneer ze voelen dat ze gedragen worden door het gebed en het meeleven uit de gemeenschap. Ook als je kaarten krijgt van iemand die je niet rechtstreeks kent, maar waar bij geschreven staat: ‘uit De Schakel’, ook dat voelt warm en doet veel goed.

Het zou fijn zijn als de rubriek 'Meeleven’ gevuld blijft. Kent u iemand die in het ziekenhuis ligt en vermelding in deze rubriek op prijs stelt, wilt u dat dan doorgeven?
Ook wanneer er andere bijzondere omstandigheden zijn - en wanneer de betrokkene prijs stelt op vermelding - graag de naam en het adres doorgeven.

lees meer »
 
 

Inloggen


De stamtafel op vrijdag
datum en tijdstip 29-06-2018 om
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-07-2018 om 9:30 uur
meer details

Zondagsdienst - Kom in de kring -
datum en tijdstip 01-07-2018 om 9:30 uur
meer details

 
Contact
meer
 
Grote letter
meer
 
Korte gedachte voor vandaag
Uit het boek: Vrede in je hart, Frère Roger van Taizé
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.