PKN
Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen
 
Leve het Leven Leve het Leven

Viering van de 40-dagentijd en Pasen in en om De Schakel
In de kerk groeit gedurende de veertigdagentijd een tafereel rondom een symbolisch ‘huis’ in de vorm van de eerste letter van de bijbel: de Beth. Die letter vormt een soort ‘abri’, een schuilplaats, die tegelijk open is naar wat voor je ligt.
We zingen elke zondag het lied dat verwoordt dat we aan de ene kant altijd onderweg zijn, maar ook telkens weer thuis mogen komen bij God en bij elkaar:

Op weg naar morgen en overmorgen en onderweg soms even thuis.

Grond onder mijn voeten
steun in mijn rug
dak boven mijn hoofd
gegrond
gesteund
gezegend
Gedragen door verhalen
omringd door reisgenoten
beademd door wie liefde is.
 
Op weg naar morgen en overmorgen en onderweg soms even thuis.
(‘Beth, een huis voor onderweg’. Tekst: Margreet Spoelstra. Muziek: Teresa Takken).

 
maaltijdviering op Witte Donderdag 18 april maaltijdviering op Witte Donderdag 18 april

Meehelpen met de maaltijdviering op Witte Donderdag?
We zoeken nog wat ‘handen’ om te helpen bij de organisatie van deze maaltijdviering voor alle leeftijden op Witte Donderdag.
Wie helpt mee?
Meld je bij Clara Jager-Bouwman: / 0511-431434

 
Sobere maaltijd op 10 april Sobere maaltijd op 10 april

Ieder jaar organiseert de werkgroep ZWO op woensdagavonden in de vastentijd van 18.00 -19.00 uur sobere maaltijden.
De eerstkomende is op 20 maart in De Schakel. Dan nemen ook jonge gezinnen deel, zoals we dat ook vorig jaar hebben gedaan. Toen is de ontmoeting tussen jong en ouder heel goed bevallen. De jonge gezinnen, verenigd in 'Kom in de kring' worden nog afzonderlijk uitgenodigd. Ook de gezinnen rondom de kindernevendienst zijn welkom. I.v.m. de bevoorrading is opgave vóór 18 maart wenselijk bij Tjitte Piebenga  

 
Landelijke pastorale dag op zaterdag 6 april in Woerden. Landelijke pastorale dag op zaterdag 6 april in Woerden.

Thema – Ken je mij?
Een goed verhaal over 'eenzaamheid en verbinding'.Deskundigen op het gebied van eenzaamheid komen aan het woord. Een ruim aanbod aan workshops biedt achtergrondinformatie, verdieping en praktische handvatten om in de plaatselijke situatie toe te passen.
Voor meer info, zie de site van de PKN, 'Pastorale dag 2019'!
Het kan een boeiende en inspirerende dag worden. Zin om mee te gaan en samen te reizen?  
Opgave bij Helmer of Joke ()

 
Israëlreis 2020 Israëlreis 2020

Eindelijk is het zover: er zijn concrete plannen voor een reis naar Israël in de voorjaarsvakantie van 2020! Het betreft een 8-daagse reis met een verrassend programma van 14 t/m 21 februari.
We zullen kennismaken met historisch, maar ook met het hedendaagse Israël, waaronder het Palestijns gebied. Vanwege het intensieve programma is een goede lichamelijke conditie van belang.
We zullen soms hele stukken moeten lopen, klimmen en afdalen.
Nieuwsgierig geworden?
Op woensdag 10 april om 20.00 uur is er een informatieavond voor belangstellenden in De Schakel.
Aanmelden voor de avond is handig, maar niet verplicht, via
Van harte welkom!

Baukje Tjeerdsma, Sjoukje Drijver, Eveline Molenaar, Helmer le Cointre

 
Kloosterbezoek Kloosterbezoek

Wie zou graag mee willen?
Van 21-24 oktober worden we opnieuw gastvrij ontvangen in Abdij Koningsoord bij Arnhem. Daar leeft een monastieke Cisterziënzer zustergemeenschap:

“Ons gastenverblijf staat open voor iedereen die verlangt om in een omgeving van stilte  en afzondering tot zichzelf te komen, tot die innerlijke ruimte waar het Leven je verwelkomt.  Het ritme van het getijdengebed en de eucharistie, waartoe gasten vriendelijk uitgenodigd worden, is een bron van inspiratie, kracht en verbondenheid.”

lees meer »
 
Colombia, een kleine terugblik Colombia, een kleine terugblik

Wat hebben we gegeven, wat hebben we ontvangen?
Na zes jaar hebben we als kerken in de ring Leeuwarden onze verbondenheid met Colombia afgerond. Een goed moment om even terug te kijken:

 

lees meer »
 
Met pensioen? Minder te doen? Met pensioen? Minder te doen?

Natuurlijk mogen mensen van alle leeftijden dit lezen en erop reageren, maar ik spreek nu even deze speciale doelgroep aan omdat ik daar zelf toe behoor. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het leven wel eens wat saai kan worden als men met pensioen is. Het gemis van de dagelijkse gang naar het werk en van het contact met de collega’s, niet meer het gevoel hebben d.m.v. het werk een zinvolle bijdrage aan de maatschappij te leveren, zorgden er bij mij voor dat ik lang in bed bleef liggen en heel veel las. Alle tijd hebben voor lezen en fluit spelen vond ik heerlijk, maar het was voor mij op den duur niet bevredigend om alleen maar voor mijn eigen plezier te leven.

lees meer »
 
In de Schakel mag je zijn wie je bent In de Schakel mag je zijn wie je bent

Rondom De Schakel vormen wij een geloofsgemeenschap waarin ieder welkom is zoals zij of hij is. In 2005 heeft de kerkenraad al besloten dat zegening van huwelijken en andere relaties in onze kerk open staat voor iedereen ongeacht sekse en geaardheid. 
De kerkenraad van de Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen distantieert zich nadrukkelijk van de zogenoemde Nashville-verklaring en van de daarin verwoorde opvatting als zou homoseksualiteit zonde zijn. Zelfs het goedkeuren van diversiteit in seksualiteit wordt in deze verklaring veroordeeld. Dit is voor ons onbegrijpelijk en onaanvaardbaar.
Wilt u lezen hoe wij in 2005 kwamen tot het besluit om alle relatievormen gelijk te behandelen. Klik dan hier.

Intussen heeft De Schakel zich aangemeld bij de Wijdekerk en zijn wij als Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen op hun kaart gezet


Voor meer informatie ga naar www.wijdekerk.nl

 
Friezen op reis naar Rwanda Friezen op reis naar Rwanda

In oktober 2019 organiseert Kerk in Actie een reis naar Rwanda voor gemeenteleden uit Friesland, die bereid zijn over de drie Rwandese partnerorganisaties te vertellen in Friese kerken in het kader van Fryslân foar Rwanda. U kunt zich tot 26 april 2019 aanmelden voor deze reis.

Voor wie: gemeenteleden uit Friesland, die bereid zijn daar te vertellen over Rwanda
Wanneer: do.17 t/m za.26 oktober 2019 (= herfstvakantie Noord)
Kosten: 1700 euro voor de reis + 300 euro voor vaccinaties, visum en verzekeringen
Inclusief: Twee voorbereidingsdagen en een terugkomdag (data nog niet bekend)
Aantal deelnemers: maximaal 12 mensen

lees meer »
 
Meeleven Meeleven

Een oproep aan iedereen
De laatste tijd vindt u op de liturgie en in de Geandewei elke week wel één of enkele vermeldingen bij de rubriek ‘Meeleven’. Er staat dan ook een adres bij vermeld, soms een thuisadres of een adres in ziekenhuis of verpleegtehuis.
De gedachte hierachter is dat we elkaar op deze manier in staat stellen met elkaar mee te leven als geloofsgemeenschap in en rond De Schakel. We kunnen voor elkaar bidden, elkaar een kaartje sturen of op een andere manier laten merken dat we meeleven.
Op bezoek bij de mensen die het betreft, hoor ik hoe goed het mensen doet wanneer ze voelen dat ze gedragen worden door het gebed en het meeleven uit de gemeenschap. Ook als je kaarten krijgt van iemand die je niet rechtstreeks kent, maar waar bij geschreven staat: ‘uit De Schakel’, ook dat voelt warm en doet veel goed.

Het zou fijn zijn als de rubriek 'Meeleven’ gevuld blijft. Kent u iemand die in het ziekenhuis ligt en vermelding in deze rubriek op prijs stelt, wilt u dat dan doorgeven?
Ook wanneer er andere bijzondere omstandigheden zijn - en wanneer de betrokkene prijs stelt op vermelding - graag de naam en het adres doorgeven.

lees meer »
 
 

Inloggen


Activiteitenmiddag
datum en tijdstip 26-03-2019 om 14:30 uur
meer details

Leerhuis theologie
datum en tijdstip 28-03-2019 om
meer details

Cantorij/zanggroep
datum en tijdstip 28-03-2019 om 20:00 uur
meer details

- 4e Zondag in de 40-dagentijd -
datum en tijdstip 31-03-2019 om 9:30 uur
meer details

 
Datum Samenschakeldag bekend
Houd zondag 30 juni vrij voor deze gemeente-activiteit.
Meer informatie volgt t.z.t.
 
Contact
meer
 
Grote letter
meer
 
Korte gedachte voor vandaag
Uit het boek: Vrede in je hart, Frère Roger van Taizé
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.